tirsdag 17. november 2009

Barokken og Antonio Lucio Vivaldi



Barokken var tiden, som viste hvor avhengig de puslete menneskene på jorda var av gud. Alle mennesker lovpriste gud, og var han takknemlige. Han var den store og mektige gud. Utover på 1600-tallet forsterket troen seg på autoritetene.

1600-tallet var en veldig usikker tid i Europa, de herjet kriger og pester rundt som gjorde menneskenes hverdag spesiell. I barokken hadde man sterke og dramatiske virkemidler, det var veldig mye følelser på spill. Mange var opptatt av musikk og kunst i barokken, og den spilte en stor rolle for dem. Musikken vr dynamisk, og hadde et fint rytmisk driv. Malerne i barokken var spesielt opptatt av religiøse motiver, og malte mange viktige øyeblikk tatt ut fra bibelen.


Antonio Lucio Vivaldi var en italiensk fiolinist, komponist og prest. Vivaldi var i sin tid, en av de mest beundrede fiolinistene og han skapte den berømte solokonserten. Han var en av barokkens fremste, og beste fiolinister.

''Vivaldi regnes som en av de komponistene som førte barokkmusikken inn i en retning som senere utviklet seg til den klassiske stil'' (wikipedia). Barokkmusikken var en velkjent retning i den europeiske klassiske musikken. Barokkmusikken hadde dur og mollskalaer var vanlig, komponistene skrev melodien mens musikerne måtte improvisere akkordene selv. Musikken vekslet mellom sterkt og svakt.
Kilder:
Grip teksten, Vg2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar