mandag 9. november 2009

''Ambassadørene'' av Hans Holbein



Ambassadørene er et maleri, som er malt i 1533. Maleren som har malt dette bildet, heter Hans Holbeim og kommer fra Tyskland. Maleriet er veldig karakteristisk for renessanse epoken, og har en stor betydning for hav renessanse epoken var kjent for.

Mennene på dette var veldig pent kledd, den ene i en verdslig aristokratisk drakt og den andre har en asketisk drakt som var vanlig for lærde folk. Globusen på hyllen oppe er en himmelglobus som vi kan sammenligne med det heliosentriske systemet Kopernikus lagde i 1543.
Passer, blyant, osv. var alle faktorer som beviste at forskningen og naturvitenskapen var under stadig utvikling og ble bare forbedret.
Det persiske teppet er et uttrykk for interessen for produkter fra oppdagelsereisene. De bøkene på nederste hylle: Her ligger det en salmebok og en aritmetikkbok. Disse er viktige for renessansen fordi de kan knyttes til boktrykkerkunsten som var en av de viktigste oppfinnelsene laget av Johan Gutenberg, 1450. Instrumentene viser at musikk var en viktig kunst i renessansen, og instrumentene ble stadig bedre.

Hodeskallen helt foran nede på bildet: Dette viser et perspektivforvridd maleri av en hodeskalle, noe som er et uttrykk for den økte bevisstheten om døden man fikk i renessansen.


Kilder:

Lokus.no og Wikipedia.org

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar