tirsdag 12. januar 2010

Tour de Ski '' Langrennløpernes svar på Tour de France''


Norge er et land med lange tradisjoner innefor vintersporter, og spesielt en vintergren Norge dominerer verden rundt i er langrenn. Denne sesongen er spesiell fordi vi er inne i OL-sesongen, men jeg vil blogge om en annen kjent begivenhet som skjedde denne vinteren nemlig Tour de Ski.

Tour de Ski er langrennløpernes svar på Tour de France (wikipedia). Første gang Tour de Ski, ble arrangert var sesongen 2006/2007. Touren går gjennom 3 land, den starter i Tyskland så til Tsjekkia og avsluttes i Italia.

Denne sesongens Tour de Ski var meget god sett med norske øyne, vår trollmann Petter Northug ledet så og si gjennom hele touren. Men touren hadde ikke vært så spesiell som den er uten den siste monster ettappen opp slalåmbakken i Italienske Val di Flemme, Petter startet 8 sekunder foran Tsjekkiske Lukas Bauer, men med langt forsprang til 3 plass. Petter ble fort hentet inn og da skrudde Lukas opp ett gir og dro ifra Petter i bakken. Da var det et faktum det, blir 2 plass på Norhug slik som året før.

Petter leder verdenscupen i langrenn for menn sammenlagt, og regnes som en av verdens beste langrennsløper per dags dato. Han ble litt skuffet, men ingen hadde noen mulighet på Lukas Bauer han var utilnærmelig. Men Petter har lovet å komme sterkere tilbake i OL i Canada i midten av Februar.

Norge som den store nasjonen de er innenfor langrennsverdenen, har ikke den samme styrken som før med unntak av Petter Northug. Bak han er det litt tynt, har flere begynt å diskutere i denne tiden før OL. Men da det teller så mest, er jeg sikker på at det blir mange OL medaljer på Norge både for mennene og kvinnene !

Kilder:
Wikipedia.org

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar